Nyhetsbrev 2016-05

I det här nyhetsbrevet hittar ni mer information om sommarfesten i augusti, hoppas att få se många av er där.

I styrelsen har vi beslutat att 2016 års bistånd på sammanlagt 65000 kr ska fördelas på 5 olika barnhem till bl.a. näringsrik mjölk, mediciner och utflykter för handikappade barn. Mer information finns att läsa på hemsidan. Hur mycket pengar vi ska kunna avsätta nästa år beror på antalet medlemsavgifter som kommer in. Medlemsavgiften är 350 kr per familj och betalas till PG 26 48 78-0, märk betalningen ”Medlem 2016”, samt ange namn.

Styrelsen för Föreningen Vietnams Vänner
Ingrid, Pia, Cristina, Malin, Lars

Sommarfest i väst!

Lördagen den 27 augusti är det dags igen för vår traditionella sommar- och
månfest(ival). Den här gången har vi bokat in oss på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Vi har tillgång till bra övernattningsrum och fina samlingslokaler. Dessutom brukar köket servera god mat.

 Det är lätt att ta sig till Kungälv. Tåg till Göteborg och sedan buss är ett bra alternativ. Om du bokar tågbiljetter 90 dagar i förväg, så kan du få riktigt bra priser. Närmare resebeskrivning kommer i själva inbjudan i juni.

Vi träffas på lördag förmiddag för att presentera oss och umgås med varandra. Under eftermiddagen kommer årsmötet att hållas och sedan finns det tid för mera umgänge, innan den gemensamma middagen.

Pris för konferens, måltider och program är ej fastställt men beräknas till ca 300-500 kr per vuxen (barn gratis). Övernattning inklusive frukostbuffé kommer att kosta 425 kr/person. Barn under 6 år bor och äter gratis.

Ni som har möjlighet att stanna en lite längre stund på söndagen, kanske kan ta en tur till Bohus fästning, som ligger vid infarten till Kungälv. Eller så passar ni på att gå på Liseberg, innan ni far vidare hemåt.

   

Programmet för sommarfesten är ej bestämt i detalj men kommer fokusera på det sociala samspelet. Vi återkommer med mer exakta uppgifter i juni, men skulle gärna redan nu vilja veta hur många som är preliminärt intresserade av att komma. Det skulle underlätta vår planering. Har du dessutom förslag på föreläsare eller aktivitet, så tar vi tacksamt emot det.

Maila en preliminär anmälan till Inger Stenersen Carlström på mailadress: rodafloden@telia.com Passa då också på att skriva hur gamla barnen är.

Sommarfestkommittén genom Inger