Om Föreningen Vietnams Vänner

moppe ha noi

Föreningen Vietnams Vänner bildades 1991 av några familjer som varit i Vietnam för att adoptera barn. Föreningen består idag av cirka 130 medlemsfamiljer.

Syfte

Föreningen Vietnams Vänner – Hội bạn Thuỵ Điển của Việt Nam – är en ideell förening för familjer som har adopterat från Vietnam samt övriga som har intresse av Vietnam och vietnamesisk kultur. Föreningen skall verka för en levande kontakt med våra barns ursprung samt bedriva aktivt bistånd, främst riktat till barn, i Vietnam. Medlemsavgiften används till dessa båda ändamål.

För att barnen ska behålla en levande kontakt och känna stolthet över sitt ursprungsland vill vi ge möjlighet till barn, föräldrar och andra intresserade att få kunskap om Vietnam och dess kultur, historia och värderingar.

Vi vill också ge våra barn möjlighet att bygga ett eget nätverk och få kompisar som delar det vietnamesiska ursprunget. Detta tror vi är viktigt för barnens framtida identitetsbygge.

Vi arrangerar årliga sommarträffar för alla medlemmar i Sverige. Vår tanke är att vi under dessa träffar både ska knyta kontakter och lära oss mer om Vietnam. Ibland arrangeras också lokala aktiviteter.

Medlemskap

Vem som helst kan bli medlem i Vietnams vänner.  Årsavgiften är 350 kronor per medlemsfamilj, vilken betalas till PG 26 48 78-0 (ange namn samt gärna ålder på ev barn).

Vill du bli medlem så registrera dig här på hemsidan (klicka på bli medlem nu).
Medlemsavgiften används till bistånd i Vietnam och till en årlig medlemsträff.
Våra stadgar.

bli medlem nu

Vi är tacksamma för all hjälp, t ex försäljning av biståndsvaror, lotter, medverkan vid olika evenemang osv.

Ni kan naturligtvis också bidra med en frivillig summa utan att gå med i föreningen, alla bidrag är välkomna.

Vid frågor går det bra att kontakta oss via info@vietnamsvanner.org
Då vi inte har möjlighet att bevaka inkommande e-post dagligen, ber vi om överseende om svar ibland kan dröja upp till 1-2 veckor.